Untitled
07 jun 2014
week 131: 29 mei t/m 04 juni

Op 29 mei is Bas met mij mee boodschappen gaan doen. We hebben nieuwe broeken voor hem gekocht. Hij is hard gegroeid, waardoor een aantal broeken te kort zijn; er zijn een aantal broeken gesneuveld met kruipen en hij heeft wat extra broeken nodig omdat hij af en toe in zijn broek plast. Na het avondeten is hij met Mark mee geweest om spullen op te halen voor het handbalkamp.
We zijn op 30 mei op de fiets boodschappen gaan doen. Het gaat steeds beter. Bas en Laura zaten allebei in de winkelwagen en ze zijn allebei lief geweest. Na de lunch is Mark vertrokken naar het jeugdkamp van de handbal. Bas was erg overstuur toen Mark zijn spullen aan het pakken was. Hij bleef maar huilen. Toen Mark weg was, was hij met wat afleiding snel weer stil, maar hij heeft wel 2 x in de kamer op de grond geplast en daarna nog 3 x in zijn broek.
Bas, Laura en ik zijn op 31 mei bij Mark gaan kijken. Bas vond het erg leuk in de boerderij; hij rende steeds naar de slaapzaal en hij is een paar keer naar de wc geweest. We hebben even gekeken naar de zeskamp en zijn toen weer naar huis gegaan. Onderweg zei Bas dat hij moest plassen. Ik zei dat ik niet kon stoppen, dat er geen wc in de auto was en dat hij net nog naar de wc was geweest, maar Bas “moest ECHT plassen, mama!” Ik ben langs de kant van de weg gestopt, Bas heeft het een tijdje geprobeerd, maar het plasje kwam toch niet. Toen we net weer op de weg waren, moest hij weer plassen. Ik ben maar gewoon doorgereden naar huis en gelukkig heeft hij het tot thuis op kunnen houden. Onderweg is Bas in slaap gevallen. Ik heb hem thuis op de bank gelegd en toen hij wakker werd, was het tijd om naar opa en oma Van Aerle te gaan. Daar hebben we gezellig gegeten. ’s Avonds kwam tante Willeke om te helpen Bas en Laura in bad te doen. Bas heeft het erg goed gedaan, al is de broek van tante Willeke wel érg nat geworden…
Op 01 juni vierde tante Annie haar 60-jarig jubileum. Bas, Laura en ik zijn eerst naar tante Monique gereden, zodat we samen naar het feest konden rijden. Esther en Lars hebben bij ons in de auto gezeten en Bas had het hoogste woord. Bas heeft het erg fijn gehad op het feest. Hij heeft lekker rond kunnen rennen samen met Esther en Lars, ze hebben in een speeltuintje met klimrek, glijbaan en trampoline gespeeld en “koeien” gemolken. Toen we naar huis reden, is Bas weer in slaap gevallen. Hij heeft nog een tijdje op de bank geslapen en toen hij wakker werd, was hij erg onrustig. Hij moest erg huilen en ik kon/mocht hem niet troosten. Toen Mark thuis kwam, duurde het nog even voordat Bas gekalmeerd was, daarna hebben we samen frietjes gegeten.
We zijn op 02 juni op de fiets boodschappen gaan doen. Bas heeft veel plezier gehad met de “Hup-Holland-slinger” die we in de winkel gekregen hadden. Hij rende met de slinger achter zich aan door de kamer, over de trampoline en door de tuin. De slinger heeft het maar een paar uur volgehouden, toen had Bas alle vlaggetjes er al vanaf. Ach, hij heeft in ieder geval veel plezier gehad ;-). ’s Middags hebben we in de tuin wat gedronken en een koekje gegeten.
Bas mocht op 03 juni voor de eerste keer naar de Peuterspeelzaal. Samen met Laura heb ik hem gebracht. Tot 09.00 uur mogen de ouders mee naar binnen. Bas zat in de bouwhoek toen ik nog wat aan juf Astrid ging geven. Bas kwam toen huilend naar mij toe. Ik heb nog even bij hem gezeten en toen was het tijd om te gaan. Bas moest huilen en riep steeds “mama!”. Juf Astrid pakte hem op de arm en samen hebben ze voor het raam gezwaaid. Wat was het moeilijk om weg te lopen als je kind zo om je roept! Net alsof je hem in de steek laat. Het was heel raar om alleen Laura bij me te hebben toen ik boodschappen deed, maar ook wel makkelijk, want Laura loopt in ieder geval (nog) niet weg ;-). Ook thuis was het maar leeg en stil. Ik was dan ook erg blij toen het 11.45 uur was en ik Bas weer op mocht halen. Ik was als eerste ouder bij de Peuterspeelzaal ;-). Bas was blij dat Laura en ik er weer waren. Hij zei: “ik heb jou gemist, mama. En ik was Laura kwijt”. Van juf Susan hoorde ik dat Bas het goed gedaan had voor de eerste keer. Hij had wel een paar keer gehuild, maar dat hoort er bij. Hij heeft van een afstandje alles een beetje afgekeken, heeft ook fijn gespeeld en geknutseld. Zijn eerste werkje heeft hij al gemaakt voor de verjaardag van oma morgen ;-). Toen we thuis waren, was Bas helemaal hyper! Hij heeft rondjes om de tafel gerend en bleef maar vertellen (ik kon vaak maar een paar woordjes verstaan in zijn enthousiaste gebrabbel). Hij heeft even naar Muis gekeken en echt al zijn speelgoed overhoop gehaald. Hij was een half uur erg overstuur, moest hard huilen, omdat hij toch wel erg moe was, maar hij wilde niet naar bed of op de bank liggen. Toen hij weer gekalmeerd was, stuiterde hij weer vrolijk verder ;-). Hij heeft 2 x in zijn broek gepoept; toch de spanning die eruit komt, denk ik. ’s Avonds is hij met Laura in bad geweest (meestal gaat Laura in het babybadje en Bas in het grote bad) en daarna is hij lief gaan slapen.
Oma van Aerle was jarig op 04 juni. Toen Laura wakker was, zijn we naar het feest gegaan. Toen we de auto geparkeerd hadden, regende het héél hard. Laura zat in de kinderwagen onder de regenhoes en Bas liep zo dicht mogelijk bij mij onder de paraplu; heel gezellig, zo samen onder moeders paraplu ;-). Bas heeft fijn met Eline gespeeld, al heeft de speeltent de drukte niet helemaal overleefd ;-). Tante Marian en ome Henny kwamen ’s middags ook. Samen met opa, oma, tante Zus, tante Maartje, oom Tom, Eline en tante Willeke hebben we frietjes gegeten. Na het eten zijn Bas en ik door de stromende regen naar de parkeergarage gerend, om de auto alvast dichterbij te zetten. Mark kwam na het sporten ook nog even en is daarna met Bas en Laura naar huis gegaan.
Bas vindt het erg leuk om Laura haar koekje en haar flesje te geven. Ik moet wel goed opletten dat hij de koek niet in één keer helemaal in haar mond propt en ook de speen van de fles verdwijnt soms wel erg ver in Laura’s mond…








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative